Oorsprong

In Oost-Pruisen vindt in de 19e eeuw een opwekking plaats. Grote groepen jonge meisjes stellen hun leven in dienst van God. Op 20 oktober 1899 wordt het eerste Zendings-Diaconessenhuis geopend in Borken, West-Duitsland. In dit huis vestigen zich een groot aantal jonge diaconessen, die in woord en daad het evangelie verkondigen.

Johanna Bock

JohannaBockIn 1923 komt de Duitse zuster Johanna Bock naar Nederland. Zij houdt overal in Nederland EC-samenkomsten (Jeugdbond voor Ernstig Christendom). Een groot deel van de vrouwen die deze samenkomsten bijwonen, wordt diacones. Zij gaan wonen in het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen, dat op 1 mei 1935 wordt geopend.

Activiteiten

De diaconessen leggen zich toe op kinder- en jeugdwerk, ze verplegen chronisch zieke ouderen en zijn actief in kraam- en wijkverpleging.

Terug

Als je niet gelooft, kom je dáár wel tot geloof!’ zei ik tegen mijn moeder toen ik bij de diaconessen in verpleeghuis de Hemelse Berg in Oosterbeek werkte. Zij hadden iets wat ik niet had: een persoonlijke relatie met de Heer. In 1982 besloot ik in te treden. zr. Ina