Zendings DiacHuisDe kogel is door de kerk. Het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen is verkocht. Stichting Heart Cry zal, samen met een aantal aanverwante organisaties, gebruik gaan maken van het pand. Op 2 mei is de ondertekening van het koopcontract.

De diaconessen verkochten het pand, omdat het te groot werd voor het huidige aantal diaconessen. Ook de toetreding van nieuwe diaconessen bleef uit. Zij verhuizen begin 2019 naar een nog nieuw te bouwen pand in het hartje van Amerongen. In het nieuwe gebouw met 7 appartementen en 4 eengezinswoningen, starten ze samen met enkele gezinnen en/of alleenstaanden een nieuwe leefgemeenschap.

Over Heart Cry
Heart Cry is een interkerkelijke appèl- en opwekkingsbeweging die al langere tijd op zoek was naar een centrale plek in Nederland om de activiteiten en aanverwante bedieningen onder te brengen. De fulltime Bijbelschool ‘Gospel for Europe’ voor discipelschap, zending en evangelisatie te Hilversum zal vanaf volgend jaar hier een definitieve plek krijgen, evenals de zaterdagopleiding van Bijbelschool Filadelfia. Naast de Bijbelscholen zal ook het platform Hart voor het gezin vanuit het gebouw in Amerongen gaan opereren.

Geschenk uit de hemel
"Niet geheel onverwachts maar we beschouwen het wel als een geschenk uit de hemel dat we dit pand met hulp van een aantal investeerders kunnen kopen”, aldus Arjan Baan, directeur van Heart Cry. “We ervaren het na vijftien jaar bouwen aan onze stichting als een nieuwe en bijzondere stap in de toekomst. Het ontstaan van het Zendingshuis komt voort uit een geestelijke opwekking in de vorige eeuw. We beschouwen het als een groot voorrecht om op dat geestelijk fundament vanuit dit prachtige gebouw christenen en geestelijk werkers te mogen toerusten voor de grote zendingsopdracht.”

Blij met nieuwe eigenaar
Zr. Greet Verhoeven, leidinggevend diacones: “Bij de verkoop was het voor ons belangrijk dat de nieuwe bestemming van het gebouw recht zou doen aan de geschiedenis van deze voor ons bijzondere plek. We zijn blij dat de plannen van Heart Cry daar mooi bij aansluiten.”

De verwachting is dat St. Heart Cry het pand in juli 2019 betrekt.

nieuwjaarskaartzusters2017 Medium

In het Reformatorisch Dagblad van dinsdag 12 december 2017 stond een artikel over de nieuwe toekomst van de Zendings-Diaconessen. Zij hopen vóór de Kerst in 2018 in hun nieuwe onderkomen te zitten. Lees het hele artikel! Nieuw perspectief voor Zendings-Diaconessen.

 

dorpsakker de parel

 MG 9706 SmallDorpsakker 'De Parel' is een ecologische moes– en pluktuin aan de rand van Amerongen. De Parel is een echte 'SAMENtuin' en wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Samen spitten, zaaien en wieden we in de frisse buitenlucht. Én we genieten samen van de oogst! Puur en gezond, want we gebruiken geen bestrijdingsmiddelen.

Werken op de Parel?

Tijdens de wekelijkse werkochtenden werk je samen met anderen op de Parel. We verbouwen groenten & kruiden en zaaien bloemen in. Dorpsakker 'De Parel' heeft daarvoor alle materialen. De opbrengst delen we met elkaar. Tijdens de ochtenden is er altijd wel iemand die je wegwijs kan maken, ook als je geen groene vingers hebt. Naast het werk is er natuurlijk ook genoeg tijd voor een kop koffie en gezelligheid. Meedoen op 'De Parel' is gratis!

Wanneer?

Op de volgende momenten kun je op 'De Parel' aan de slag:

  • Dinsdag van 09.30-12.30u
  • Vrijdag van 09.30-12.30u
  • Zaterdag van 09.30-12.30u

Op deze tijden zijn er groenten van het seizoen te koop. Voor kleine bedragen haal je ecologisch geteelde groenten in huis!

Meedoen?

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Ook voor mensen die re-integreren, een bijzondere plek om positieve ervaringen op te doen.
Meer weten? Bel met Liesbeth van den Berge, tel. 0343-723 780 of mail ons. We nemen dan zo snel mogelijk contact op!

Ontvangen en doorgeven met hart en handen

Dorpsakker De Parel is een initiatief van Zendings-Diaconessenhuis Bethanië. Onze naam laat symbolisch de waarde zien van een bijzondere plaats en de waarde van ieder mens. De Parel is een plek waar, door samen te werken, iedereen mag meegenieten van een bijzondere plek in Amerongen.

048 201201motto ZDH klein

Word sponsor!

De Parel is een initiatief zonder winstoogmerk. Voor het beheer en behoud is jaarlijks geld nodig. U kunt ons al helpen door één vierkante meter van De Parel te adopteren voor € 1,- per maand! Download het machtigingsformulier.

Contact

Voor meer info, bel Liesbeth van den Berge, 0343-723 780 of mail dorpsakkerdeparel@zdh.nl.
Volg de ontwikkelingen van de Parel!

thumb FacebookLogo  Twitter logo 4

 

Toen ik 22 jaar was, besloot ik in te treden. Mijn dominee vond het niet bij me passen, gezien mijn karakter: “Je bent er veel te vrij en te direct voor”. Ik weet nu dat ik destijds de juiste keuze maakte, want ik ben nu al meer dan 45 jaar diacones. zr. Ingrid