Op woensdag 18 oktober houden de Zendings-Diaconessen een inloopavond om hun nieuwbouwplannen toe te lichten. De avond duurt van 19.00-20.30 uur en wordt gehouden in multifunctioneel centrum Allemanswaard. U bent  van harte welkom om bij deze avond aanwezig te zijn.

Zoals u weet, hebben de diaconessen besloten hun huidige locatie aan de Jan van Zutphenstraat te verlaten en een nieuw pand te laten bouwen op de hoek van de Koenestraat en de Prinses Beatrixlaan tegenover het Allemanswaard. De nieuwbouwplannen zijn getoetst door de gemeente en de welstandscommissie heeft haar goedkeuring uitgesproken.

Het nieuwe huis van de zusters zal een plek zijn voor gesprek, ontmoeting en er belangeloos zijn voor de mensen, in een warme en veilige omgeving. Het zal niet alleen het huis van de zusters zelf zijn maar ook ruimte bieden aan ‘meewoners’. Mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben of mensen die zich verwant voelen en een steentje bij willen dragen aan de activiteiten.

Dit nieuwe, duurzame gebouw biedt voor elk van de zusters een eigen woongedeelte in de vorm van een driekamerappartement. Daarnaast worden er drie vierkamerappartementen voor de eerdergenoemde  ‘meewoners’ gebouwd. Verder komt er een keuken, een gezamenlijke huis- en eetkamer, een ontmoetingsruimte, een hobbyruimte en een stilte- en gebedsruimte. De appartementen grenzen aan een terras en een ruime tuin.

Huisvestingsadviesbureau PentaRho begeleidt de zusters bij het gehele proces van de nieuwbouw. Architectenbureau RoosRos heeft het nieuwe pand ontworpen en bouwbedrijf Burgland Bouw is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouw. Het voornemen is om de bouw begin 2018 van start te laten gaan, zodat de zusters de Kerst in hun nieuwe huis kunnen vieren.

 

Op donderdag 26 oktober starten we weer met een toerustingscursus onder leiding van ds. Charles Groot. Het thema is 'Wegwijs in Openbaring 2 en 3'. In korte brieven aan zeven gemeenten, komen allerlei geloofskwesties aan de orde. Thema's die ook nu nog actueel zijn. Vermaningen, bemoedigingen, aansporingen, toezeggingen, ze wisselen elkaar af. We kunnen niet zonder!

 Kaart zeven gemeenten

Data

26 oktober 2017      4 januari 2018
9 november           18 januari
23 november           1 februari
7 december            15 februari

De avonden duren van 19.30-21.45 uur.

Thema’s

1. Zeven gemeenten
Een boodschap van de opgestane Heer voor wie gelooft

2. De brief aan de gemeente in Efeze
De eerste liefde kwijtgeraakt

3. De brief aan de gemeente in Smyrna
Gelovigen in de verdrukking

4. De brief aan de gemeente in Pergamum
De tegenstander zit niet stil

5. De brief aan de gemeente in Thyatira
De heiligheid van God in het geding

6. De brief aan de gemeenten in Sardes
Schijn bedriegt!

7. De brief aan de gemeente in Filadelfia
Gelovigen in de minderheid

8. De brief aan de gemeente in Laodicea
Uiterlijk rijk, innerlijk arm

Kosten en opgeven

De kosten € 7,50 per avond, koffie, thee en cursusmateriaal inbegrepen. U kunt zich aanmelden via . Geen internet? Bel met: (0343) 723 780. Vraag naar het secretariaat.

 

Zendings-Diaconessenhuis Bethanië in Amerongen introduceert een nieuwe vorm van retraite in 2017. Mensen die op zoek zijn naar stilte en rust, zijn welkom voor een zogeheten thema-retraite.

Diaconie kan uit heel simpele daden bestaan die de deur naar het hart van de ander doen opengaan. zr. Dorien