Op woensdag 18 oktober houden de Zendings-Diaconessen een inloopavond om hun nieuwbouwplannen toe te lichten. De avond duurt van 19.00-20.30 uur en wordt gehouden in multifunctioneel centrum Allemanswaard. U bent  van harte welkom om bij deze avond aanwezig te zijn.

Zoals u weet, hebben de diaconessen besloten hun huidige locatie aan de Jan van Zutphenstraat te verlaten en een nieuw pand te laten bouwen op de hoek van de Koenestraat en de Prinses Beatrixlaan tegenover het Allemanswaard. De nieuwbouwplannen zijn getoetst door de gemeente en de welstandscommissie heeft haar goedkeuring uitgesproken.

Het nieuwe huis van de zusters zal een plek zijn voor gesprek, ontmoeting en er belangeloos zijn voor de mensen, in een warme en veilige omgeving. Het zal niet alleen het huis van de zusters zelf zijn maar ook ruimte bieden aan ‘meewoners’. Mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben of mensen die zich verwant voelen en een steentje bij willen dragen aan de activiteiten.

Dit nieuwe, duurzame gebouw biedt voor elk van de zusters een eigen woongedeelte in de vorm van een driekamerappartement. Daarnaast worden er drie vierkamerappartementen voor de eerdergenoemde  ‘meewoners’ gebouwd. Verder komt er een keuken, een gezamenlijke huis- en eetkamer, een ontmoetingsruimte, een hobbyruimte en een stilte- en gebedsruimte. De appartementen grenzen aan een terras en een ruime tuin.

Huisvestingsadviesbureau PentaRho begeleidt de zusters bij het gehele proces van de nieuwbouw. Architectenbureau RoosRos heeft het nieuwe pand ontworpen en bouwbedrijf Burgland Bouw is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouw. Het voornemen is om de bouw begin 2018 van start te laten gaan, zodat de zusters de Kerst in hun nieuwe huis kunnen vieren.

 

Waarom ik diacones ben? De liefde van Christus heeft mij gegrepen. Die liefde ontvangen en doorgeven met hart en handen, ervaar ik als mijn roeping. zr. Greet