Een geliefde verliezen: een schok, onbegrijpelijke pijn en verwarring. En dan, rouw dragen. Hoe doe je dat?
Het verlies van een geliefde is iets wat je overkomt, niet iets waarvoor je kiest. En toch kun je het niet alleen lijdend ondergaan. Er komt een moment dat je het verlies bewust een plek kunt geven, want het leven gaat verder. Maar het alleen dragen is bijna een onmogelijke last. In drie donderdagen gaan we samen op zoek naar hoe God wil helpen dragen in dit proces. Hij nodigt ons uit om onze lasten bij Hem te brengen.

Erkennen van het verlies

Herkenning van lotgenoten en het delen van ervaringen en gevoelens zijn de twee pijlers van rouwverwerking. Ook komt het erkennen van je verlies en het leren loslaten aan bod. We kunnen onze pijn, ons verdriet en soms ons schuldgevoel, bij God brengen. Wanneer je loslaat, ervaar je ruimte om bezig te gaan met het opbouwen van een leven met kostbare herinneringen aan je geliefde(n).

Ontspannen

Samen ontspannen heeft een goede uitwerking op het proces en dat krijgt een belangrijke plaats in het programma. We gaan er samen op uit in de natuur, het dorp of doen samen een spelletje.

Nieuwe moed

Ons doel is dat u troost put en leiding ontvangt in deze dagen, en daardoor nieuwe moed en perspectief vindt om door te gaan.

Sprekers en medewerkers

Alie Wernsen is maatschappelijk werkster en heeft veel ervaring in het begeleiden van verliesprocessen.
Jellina Braaksma en zuster Anneke Kempers hebben jarenlange ervaring met de begeleiding van rouwenden.
Ook leefgemeenschapsleden zullen deze dagen voor u zorgen.

Programma (met misschien kleine wijzigingen)

09.30 – 10.00  Aankomst en koffie 
10.00 – 12.00  Onderwerp verlies
12.00 – 13.00  Lunch
13.00 – 15.00  Ontspanning 
15.00 – 15.30  Thee/koffie 
15.30 – 17.00  Bijbels onderwerp
17.00 – 17.30  Evaluatie van de dag  
17.30 – 19.00  Warme maaltijd 
Vertrek 19.00 uur

Praktische informatie

U bent van harte welkom op donderdag 16 april, 23 april en 7 mei van 9.30 – 19.00 uur. ’s Middags bereiden we een lunch en ’s avonds een warme maaltijd voor u. We zenden u geen factuur, maar voor deze dagen hebben we een giftenpot staan voor de onkosten.

Deze dagen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. U krijgt twee weken van tevoren bericht of er voldoende aanmeldingen zijn.

Locatie:
Leefgemeenschap Bethanië
Allemanswaard 2
3958 KA Amerongen

Aanmelden of meer informatie? U kunt mailen of bellen: info@leefgemeenschapbethanie.nl of 0343-723780.

Door de verhuizing maken we deel uit van een nieuwe leefgemeenschap: Diaconale Leefgemeenschap Bethanië. Samen met vier gezinnen bidden we voor elkaar en anderen, delen we het dagelijks wel en wee, en willen we de wereld om ons heen, dichtbij en ver weg, dienen.

Vanaf 1 juli zijn wij officieel verhuisd. Ons nieuwe adres is:

Allemanswaard 2

3958 KA Amerongen

0343 - 723 780

info@leefgemeenschapbethanie.nl

Als je niet gelooft, kom je dáár wel tot geloof!’ zei ik tegen mijn moeder toen ik bij de diaconessen in verpleeghuis de Hemelse Berg in Oosterbeek werkte. Zij hadden iets wat ik niet had: een persoonlijke relatie met de Heer. In 1982 besloot ik in te treden. zr. Ina