GastenHuiskamerlWebsite

Even uit de hectiek?

  • Wilt u een time-out na een drukke periode?
  • In alle rust nadenken over een belangrijke beslissing?
  • Een paar dagen of langer apart zetten om God te zoeken?

We bieden de volgende retraite-mogelijkheden:

Individuele retraites

Beeld handen 01 Small

Bij een individuele retraite bent u volledig vrij uw eigen dag in te delen. U bepaalt zelf hoe lang u wilt komen. Bij meer dan 3 overnachtingen krijgt u korting. De stiltemap op uw kamer kunt u gebruiken als houvast. U gebruikt uw maaltijden op tijden die u zelf uitkiest. De individuele retraites zijn alleen doordeweeks te boeken

Als u wilt, neemt u deel aan ons dagelijkse gebedsmoment van 18.30-19.00 uur in Patmos. Op maandagmiddag is er een samenkomst rond de bijbel in de Grote Zaal.  Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek, dan kunt u dit aangeven bij de receptie. Vooral geschikt voor mensen die echt aan hun rust willen toekomen.

Aanvragen individuele retraite

Thema-retraites

Van maandag t/m vrijdag in de stilte en meedoen met het dagritme van de diaconessen, dat is de opzet van een thema-retraite. U kiest een van de vijf thema’s, waar u de hele week mee bezig bent. U heeft een gesprek met een diacones, woont de gebedsmomenten bij, wandelt de gebedsweg en gebruikt tussen de middag een gezamenlijke maaltijd. Een unieke ervaring waarin stilte en bezinning samengaan.

Thema’s
1. Leven met hoop
2. Wie ben ik eigenlijk?
3. Dichtbij God
4. Vertrouwen in vergeving
5. Geroepen tot navolging

DatumAanmelden
9 t/m 13 oktober Nu aanmelden
6 t/m 10 november Nu aanmelden
5 t/m 9 februari 2018 Nu aanmelden
30 april t/m 3 mei Nu aanmelden

Groepsretraites

Een retraite houden met uw eigen groep? Ook dat is mogelijk. Groepen tot 16 personen zijn van harte welkom. U stelt uw eigen programma samen of in overleg met ons. Eén van onze zusters geeft graag een introductie over ons werk.

Wanneer u meer wilt weten over een groepsretraite, neem dan gerust contact met ons op.

Ik was 16 jaar toen ik mijn leven in Gods hand legde. Ik zette als het ware mijn handtekening onder een leeg vel papier: 'Heer, vult U het maar in'. Zo werd ik naar het Zendings-Diaconessenhuis geleid. Het heeft mijn leven rijk en avontuurlijk gemaakt. zr. Irene Brunsveld