Rouw-dragen

'God, tot U roep ik. In mij is het donker, maar bij U is het licht.' (Dietrich Bonhoeffer). Een geliefde verliezen: wat een schok, wat een onbegrijpelijke pijn. Kom een stap verder in het verwerken van uw verlies en geef rouw een plek in uw leven. Gelukkig hoeven we het niet alleen te doen. We mogen 'Rouw dragen - met God'. 'Rouw dragen - met God' wordt begeleid door een pastoraal team, dat jarenlange ervaring heeft in pastoraat & rouw. Zij geven liefdevolle aandacht en handvatten om het verlies een plek te geven. 

Visie
Onze visie op rouw is dat je het niet alleen lijdend kunt ondergaan. Er komt een moment dat iemand het bewust op zich moet nemen, want het leven gaat verder. Maar het alleen dragen is een zware last. Samen gaan de deelnemers op zoek hoe God wil helpen dragen in dit proces.

Voor wie
'Rouwdragen - met God' is bedoeld om te delen en om contact te hebben met lotgenoten. Daarbij krijgt u pastorale zorg en opbouwende Bijbelstudies, om u te helpen een stap verder te komen in uw verwerkingsproces.

Meer weten? Download de folder!

"Ik heb genoten van alle liefdevolle aandacht en de ruimte die er voor ieder persoonlijk was. Het heeft me geholpen mijn verdriet te delen. Steeds mocht ik Gods' troostende nabijheid ervaren door mensen heen. Hartelijk bedankt voor jullie hartelijkheid en gastvrijheid." Desiree Smit, deelnemer Rouwweekend, november 2014

Data 2018

DatumThemaAanmelden

4, 11 en 18 oktober (drie opeenvolgende donderdagen)
tijd: 9.30-19.00 uur Prijs: 90 euro voor 3 dagen

 Heilzaam omgaan met verlies en rouw  Nu aanmelden

 

Diacones worden is geen beroep, het is een roeping. Je kiest niet voor werk van negen tot vijf, maar voor een levenswijze, waarbij je al je tijd en talenten in dienst stelt van God. zr. Anneke